lite smått och gott
igår var jag ledig, och när tillochmed när dom ringer
från jobbet och blir chockade över att jag är ledig,
ja, då jobbar jag nog en hel del ändå.
men igår så var det ingen vila direkt,
upp i gryningen för att tvätta,
sen bort till krille, där det väntades fika hos mormor,
hade hört på ryktesvägar att en morfar saknade sin Emma.
Sen vart det bort till mamma och käka pizza,
bli lite tjockis sådär,
sen tillbaka till karlstad för lite bio med jöntepönte,
vi såg någon film man behövde ha såna där jobbiga brillz till,
filmen var okej, inga stående ovationer men ja.
men nu till grejen varför jag logga in här,
jag har gjort en riktig god maträtt,
tillochmed jag blev nöjd, kanske är det bara nåt som passar mina smaklökar
men jag delar ändå
kikärtspilaff
ris
grönsaksbuljong
gurkmeja
kikärtor
paprika
vitlök
smaksatt creme freiche (använde franska örter)
koka ihop ris med grönsaksbuljong samt gurkmeja för att få
fin färg.
under tiden kan du skära paprikan, och vitlöken,
och stek kikärterna i lite olja och tillsätt sedan paprikan och vitlöken
när kikärterna fått lite rullning i stekpannan.
Tillsätt sedan ett par klickar creme freiche, rör sedan ihop allting
till en röra och smaklig måltid!
en enkel och snabb rätt som är otroligt mättande!
från jobbet och blir chockade över att jag är ledig,
ja, då jobbar jag nog en hel del ändå.
men igår så var det ingen vila direkt,
upp i gryningen för att tvätta,
sen bort till krille, där det väntades fika hos mormor,
hade hört på ryktesvägar att en morfar saknade sin Emma.
Sen vart det bort till mamma och käka pizza,
bli lite tjockis sådär,
sen tillbaka till karlstad för lite bio med jöntepönte,
vi såg någon film man behövde ha såna där jobbiga brillz till,
filmen var okej, inga stående ovationer men ja.
men nu till grejen varför jag logga in här,
jag har gjort en riktig god maträtt,
tillochmed jag blev nöjd, kanske är det bara nåt som passar mina smaklökar
men jag delar ändå
kikärtspilaff
ris
grönsaksbuljong
gurkmeja
kikärtor
paprika
vitlök
smaksatt creme freiche (använde franska örter)
koka ihop ris med grönsaksbuljong samt gurkmeja för att få
fin färg.
under tiden kan du skära paprikan, och vitlöken,
och stek kikärterna i lite olja och tillsätt sedan paprikan och vitlöken
när kikärterna fått lite rullning i stekpannan.
Tillsätt sedan ett par klickar creme freiche, rör sedan ihop allting
till en röra och smaklig måltid!
en enkel och snabb rätt som är otroligt mättande!
Kommentarer
Postat av: Ida
Inget köttigt i?!
Postat av: Anonym
haha nää, kikärterna är det närmaste köttiga du får ;)
Trackback